-Ketelhuis-

MaMa Kelly heeft zich gevestigd in het voormalige ketelhuis van de Caballerofabriek. Misschien roept Caballero bij sommige mensen herinneringen op: Het sigarettenmerk waarvan de non-filter sigaretten in een bruin pakje zaten met daarop een afbeelding van een caballero (een Mexicaanse cowboy), gezeten op een paard. Die sigaretten werden dus gemaakt in Den Haag. De basis van deze vestiging van de sigarettenfabriek ‘Ed Laurens’ lag in Alexandrië, Egypte. Daar begon in 1887 Edouard Laurens een sigarettenhandel die hij spoedig tot sigarettenfabriek transformeerde.

In 1921 richtte zijn zoon, Jules Laurens, aan de Rijkswijkseweg 528 in Den Haag de Nederlandse sigarettenfabriek Ed Laurens op. Vlak na de Tweede Wereldoorlog bracht Laurens de bekende Caballero-sigaret op de markt, een sigaret die halverwege de jaren zestig een geweldige succesformule bleek te zijn. Caballero was toen de best verkochte sigaret van Nederland. In 1972 fuseerde Laurens met Rothmans uit Engeland en ging het bedrijf verder onder die laatste naam. De sigarettenproductie is in 1995 verplaatst naar de British American Tobacco (BAT)-fabriek in Zevenaar.

Het Ketelhuis staat los van de Caballerofabriek en in deze indrukwekkende ruimte werd de fabriek aangestuurd. Veel oude ketels zijn bewaard gebleven en deze zijn zichtbaar gehouden in het restaurant.