Kreeften Menu

Lieve gast, 

Superleuk dat je een dinerbox bij MaMa Kelly hebt besteld! Wij zijn heel blij dat wij – ondanks deze gekke tijden – alsnog een beetje MaMa Kelly bij je thuis kunnen brengen. Wij hebben het zo makkelijk en overzichtelijk mogelijk voor jou gemaakt. Zo ben je met een paar kleine handelingen klaar om de optimale ‘MaMa Kelly’ beleving in huis te halen. Wij hebben d.m.v. kleuren op de bakjes aangegeven wat waarbij hoort. We lichten het in dit document even toe. Je kunt starten met de oven voorverwarmen op 190 graden Celsius aangezien je deze nodig hebt voor sommige gerechten.

Amuse · Jackfruit rendang met raita crème

  • Plaats het bakje met het pitabroodje jackfruit rendang in de oven (het bakje gesloten) voor 9 minuten op 190 graden.
  • Plaats het gerecht op een bord en gebruik de raita crème als een dip.

Salade kreeft: 

  • Maak de sla (2) aan met de bijgeleverde dressing (3). 
  • Leg boven op de sla de rabarber (6) en de aangemaakte kreeftenschaar (1). 
  • Decoreer dit met stippen van de aalbescrème (4) en gekonfijte citroencrème (8) rond de kreeftenschaar (1). 
  • Leg de schijfjes radijs (5) en de aalbessen (7) tegen de crème (8) aan en leg het krokantje (9) op het gerecht. 

Ravioli:

  • Zet een pan met water op het fornuis en breng het water aan de kook. Als het water kookt, zet dan het vuur uit. 
  • Hang de ravioli (1) voor 7 minuten in het water. 
  • Verwarm je bord voor 1 minuut in de oven op 190 graden. 
  • Plaats het zoetzuur (3) en de venkel (5) in het midden van het bord en leg daarbovenop de ravioli (1) inclusief de saus. 
  • Maak het gerecht af met de bieslookolie (4) en kruidensla (2).

Kip en kreeft: 

  • Plaats de aluminium bak in de oven voor 10-12 minuten (moet warm zijn). 
  • Doe de bearnaisesaus (1) in een pannetje en warm deze tot onder het kookpunt op. Verwarm dit dan gedurende 1 minuut. 
  • Leg de prei op het bord, daarop de kip en de kreeft. Garneer het gerecht met de aardappeltjes en bearnaisesaus. 

Cheesecake:

  • Leg de cheesecake (1) op een bord en serveer de bloedsinaasappel (4) op de cheesecake.
  • Garneer de cheesecake met drie stippen citrus gel (3).
  • Maak het gerecht af met de merengue van Thaise basilicum (2). 

Let op! Sommige zakjes zijn voor 2 personen.